Introductie

Home

 


In het hele land bestaan nu (2015) zo'n 33 groepen van oud-medewerkers van onderdelen van het Ministerie van Financiën. Zij bieden voor de leden een platform van waaruit onderlinge contacten mogelijk blijven en van waaruit ook de band met de voormalige werkgever onderhouden kan worden. Landelijk zijn er nu meer dan 7200 leden.

De groepen zijn vaak op initiatief van één of enkele oud-medewerkers tot stand gekomen. In de naamgeving wordt het meest "Postactieven [plaats of regio]" gebruikt. Maar ook "Contact(groep)" of "Seniorenorganisatie" en zelfs "Pensionados" komen voor.

Nadat begin jaren 90 het aantal contactgroepen in het land begon te groeien, is midden jaren 90, als gevolg van gesprekken van vertegenwoordigers van de groepen met de toenmalige Directeur-Generaal der Belastingen, voor het hele land ingesteld: het Servicebureau Postactieven. Kijk op deze pagina voor hun taken/activiteiten.

Vervolgens is, om verschillende zaken voor postactieven te kunnen coördineren, in 2002 ingesteld: de Commissie Postactieven Belastingdienst. Kijk op deze pagina voor hun taken/activiteiten.

En zo heeft elke groep van postactieven de mogelijkheid voor haar leden bijeenkomsten, dagtochten, etentjes en zelfs complete reizen te organiseren.

Home ]